Upptäckarna 10-11 år

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag.

alder-upptackare

Upptäckare kallas den åldersgrupp för dig som är 10-12 år.
Som Upptäckarscout provar du på det mesta inom scouting. Du får elda, laga mat, prova på olika hantverk, segla, paddla, åka på läger, sova i tält, busa och träffa nya kompisar. Det handlar om friluftsliv, learning by doing, samarbete, lära känna dig själv och respektera andra, att fungera i grupp m m.
Du kan kan förstås börja i scouterna direkt på våra Upptäckarscoutavdelningar. Du börjar lära dig på den nivå du själv är och med patrullkompisars och scoutledarnas hjälp kommer du snabbt ikapp de som har varit med längre tid i scouterna.

Vad hittar vi på?
* Scoutmetoden som grund i allt vi gör (Patruller, friluftsliv, symboler, lära sig genom att göra, personlig utveckling)
* Sjö- och båtliv med sjövett och sjösäkerhet, segling med Optimist- och Trissjollar samt paddling
* Livsglädje och jättekul